metaalringassort

Metalen inbindringen versneden

Metalen inbindringen bestaan al een hele tijd en zijn een mooi alternatief voor de klassieke plastieken inbindringen. Metalen inbindringen worden ook wel double loop ringen genoemd of zelfs wire-o. De metalen ringen wordt ook vaak gebruikt voor ophangkalenders (met een kalenderhangertje) of staankalenders af te werken.

Klik op de foto hieronder van een kleur van een ring die u zoekt. U zal dan naar de desbetreffende pagina gaan met een overzicht van de beschikbare kleuren.

 

zilverkl. double loops

goudkl. double loops

bronskl. double loops

zwarte double loops

witte double loops

 


blauwe double loops


rode double loops


groene double loops


gele double loops

 

Het inbinden met metalen inbindringen gaat als volgt:
Stap 1: bepaal de dikte van uw document. Is uw document dunner dan 12,00 mm gebruik dan een toestel met perforeerkam stap 3/1. Is uw document dikker dan 12,00 mm dan bevelen we de stap 2/1 ringen aan.
Ter inlichting: stap 3/1 verwijst naar drie perforaties per duim (1 duim = ongeveer 2,5 cm). Een document A4 telt dan 34 perforaties aan de lange zijde (29,7 mm)
Stap 2/1 verwijst naar twee perforaties per duim (1 duim = ongeveer 2,5 cm). Een document A4 telt dan 23 perforaties aan de lange zijde (29,7 mm).

Stap 2: perforeer uw document en indien mogelijk kies de juiste afstand van de gaatjes tot aan de rug van het boekje (sommige toestellen kunnen dit, andere niet, bijv. de combo types kunnen dit).
Dit wordt bepaald door de dikte van het boek. Hoe dikker het boekje hoe verder gaatjes mogen afstaan van de rug.

Stap 3: kies de juiste diameter van metalen inbindring naargelang de dikte van uw document. Dit doe je als volgt: Meet de dikte van het document en tel daar ongeveer een 3-tal mm bij. Zo kom je aan de diameter van ring die je nodig hebt. Bijvoorbeeld: een boekje is 5 mm dik + 3 mm = ring van 7,90 mm dik.

Stap 4: plaats de metalen ringen op het toestel om makkelijk het document aan te brengen op de ring. Sommige toestellen hebben deze mogelijkheid om de ring vast te klemmen. Indien uw toestel de ring niet kan vasthouden, plaats dan uw document plat op een tafel en laat de kant die geperforeerd is over de rand van het tafelblad heen komen. Zo kan je ook vlot de ring in het document aanbrengen.

Belangrijke tip: leg het achterste blad bovenop de stapel van uw document. Nadat uw document ingebonden is, kan u dit achterste blad overslaan en zo de sluiting verstoppen in het document.

Stap 5: breng document en ring aan in de sluiter van het toestel en knijp de metalen ring dicht.
Stap 6: Draai het achterste blad dat u vooraan heeft geplaatst terug naar de achterzijde van het document en klaar! Uw document is ingebonden.