Historiek

Oprichter van de firma: Dhr. Boudewijn De Lille
Na jarenlang opgegroeid te zijn tussen lood-zetmachines en ander drukmateriaal en na het voleindigen van zijn technische studies besloot dhr. De Lille om ook in de grafische sector werkzaam te zijn.

Hij wilde echter niet werken in het bedrijf van zijn vader en zijn twee oudere broers. Dat bedrijf hield zich voornamelijk bezig met het herstellen en fabriceren van deze zetmachines. Boudewijn had door de familiale geschiedenis ook ondernemerszin.

In 1966, meerbepaald 1 februari 1966, werd het bedrijf Delbo Grafische Materialen opgericht door Dhr. De Lille, die de naam Delbo had samengesteld uit zijn eigen naam: De Lille Boudewijn.

Van bij het begin richtte Delbo zich op de verkoop van de kleinere benodigdheden voor drukkerijen, zoals loden letters, opvulwit enz.
Aanvankelijk was het bedrijf zo kleinschalig dat het bedrijf zich kon situeren op de bovenverdieping van het ouderlijke huis. Dankzij de kennis die dhr. De Lille had opgedaan in het bedrijf van zijn vader en algemene kennis van de grafische sector en zijn inzet, begon het bedrijf te groeien. De naam Delbo werd een naam die bekend werd in de sector. De naam Delbo stond en staat gekend om kwaliteit te leveren.

Na het huwelijk tussen Dhr. De Lille en zijn vrouw Nuyttens Roos, werd de firma door zijn vrouw ondersteund bij de boekhouding en het opnemen van bestellingen. Ook verhuisde het bedrijf van de bovenverdieping van Stationsplein 7 naar de woning nr. 3 in dezelfde straat, waar meer ruimte beschikbaar was voor de firma.

Eind 1974 werd het bedrijf versterkt door Paul Nuyttens. Na opgeleid te zijn door dhr. De Lille, begon dhr. Nuyttens de klanten te bezoeken als vertegenwoordiger.

Het bedrijf bleef groeien en er werd een groot klantenbestand opgebouwd. Ook het gamma producten dat te koop werd aangeboden groeide langzaam maar zeker.
In 1997 barstte het bedrijf uiteindelijk uit zijn voegen en was een uitbreiding noodzakelijk. In dit jaar verhuisde het bedrijf terug naar het gebouw dat oorspronkelijk eigendom was van het bedrijf van zijn twee oudere broers, wat verderop in de straat. De verhuis was een grote gebeurtenis en vergde bij momenten veel geduld, ook van de klanten. Toch bleven de klanten trouw aan het bedrijf. Het was dan ook in hun voordeel dat het bedrijf uitbreidde. Een grotere stockruimte garandeert nu een meer constante voorraad van praktisch alle goederen.
Klanten die een dringende bestelling hadden, konden vanaf 1997 steeds bij ons terecht, waar men vroeger soms een week, vaak zelfs twee weken moest wachten op aanvulling van de stock.

In 2004 is de zoon van dhr. De Lille, met name Sigurd, actief geworden in de zaak als opvolger. Na een intensieve opleiding verstrekt door zijn vader en een aantal vernieuwingen waaide door het bedrijf een nieuwe krachtige wind. In 2004 werd de eerste website van de firma gecreëerd en werden zo een hoop nieuwe klanten aangetrokken.
Daarnaast werd er opnieuw gekeken naar een uitbreiding van het gamma.

In 2006 werd de firma versterkt door Evelien Wittevrongel die de taken overnam van Nuyttens Roos.