assort

Algemene inlichtingen goudfolie

Foliedruk / hot stamping foil is mogelijk in vele kleuren. Daarnaast zijn er ook zeer veel verschillende kwaliteiten. Al deze kleuren en kwaliteiten hebben vaak hun eigen prijskaartje wat het er niet makkelijker op maakt om de juiste folie te kiezen. Het vergt vaak enige ervaring om snel te kunnen bepalen welke folie u nodig heeft.

Bij twijfel stuur ons gerust een mailtje met volgende informatie:

  • welk soort papier/karton wenst u te bedrukken: coated of ongecoat 
  • betreft het fijne details of zijn het eerder grotere oppervlakken
  • komt de folie op een vernis of een inkt, welk soort inkt is het
  • is het oppervlak geplastificeerd? blinkend of mat gelamineerd

Volgende kwaliteiten kunnen we U, standaard, uit voorraad, aanbieden.

Kwaliteit DG, is de meest universele kwaliteit, die voor de meest gangbare toepassingen bruikbaar is, zoals gecoat en ongecoat papier en karton.

Kwaliteit MAMY, deze kwaliteit wordt gebruikt op problematische oppervlakken die bijv. geplastificeerd zijn.

Kwaliteit LA, deze folie is laserprinter resistent en is dus bijv. geschikt voor briefhoofden. De blootstelling aan de hitte van de laserprinter zal bij de meeste andere foliesoorten de lijm opnieuw doen smelten en zorgen voor een beschadiging van de glanslaag.

Kwaliteit PXL, deze foliesoort is herbedrukbaar met andere folies en inkten.

De folie die we in voorraad hebben is gewikkeld op rollen van 61 meter (kern 17 mm), 122 meter (kern 25 mm) of 305 meter (kern 25 mm). Indien u gebruik maakt van nog grotere rollen, contacteer ons dan gerust. We kunnen u uiteraard ook grotere lengtes aanbieden.

De minimumbreedte van een rolletje is 5 cm. Indien u echter een grotere hoeveelheid rollen wil bestellen dan kan u mogelijks ook smallere breedtes krijgen. Contacteer ons hiervoor via email.